Притча за Господ и зодиакалните знаци

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Беше сутрин, когато Бог стоеше пред своите дванадесет деца и във всяко от тях посяваше семето на човешкия живот. Едно по едно всички деца пристъпваха напред, за да получат своя определен подарък.

 

 

         „На теб ОВЕН, давам първо своето семе, за да можеш да имаш честта да го засееш. Защото заради всяко семе, което засяваш, още един милион ще се умножат в твоята ръка. Ти няма да имаш време да видиш как израства семето, тъй като всяко от тях създава повече, отколкото засяваш. Ти ще бъдеш първият, който ще проникне в почвата на човешкия ум с Моята ИДЕЯ. Но не е твоя работа да се грижиш за Идеята, нито да я поставяш под съмнение. Твоят живот е действие и единственото действие, което аз ти приписвам, е да накараш хората да осъзнаят Моето Творение. За твоята добра работа аз ще ти дам добродетелта на САМОУВАЖЕНИЕТО“.

Овенът се върнал на мястото си.

„На теб, ТЕЛЕЦ, Аз давам мощта да вградиш семето в разума. Твоята работа е голяма и изисква търпение, защото трябва да довършиш всичко, което си започнал или семената ще бъдат разпилени от вятъра. Ти не трябва да оспорваш или да променяш своето  решение по средата, нито да зависиш от други за това, което те моля да направиш. Затова аз те дарявам със СИЛАТА. Използвай я мъдро“.

Телецът се върнал на мястото си.

„На теб БЛИЗНАЦИ, Аз давам въпросите без отговорите, така че не можеш да накараш всички да разберат какво виждат около себе си. Ти никога няма да знаеш защо хората говорят или слушат, но в твоето издирване на отговори ти ще намираш моя дар на ПРОЗРЕНИТО“.

И Близнаци се върна обратно.

„На теб РАК, Аз определям задачата да учиш хората на чувства. Моята идея е ти да ги накараш да се смеят или да плачат, така че всичко което виждат и мислят да породи удовлетворение, идващо отвътре. Затова Аз ти давам дара на СЕМЕЙСТВОТО, за да е пълно твоето удовлетворение“

И Рак се върна на мястото си.

„На теб, ЛЪВ, Аз предлагам да представиш Моето Творение пред света, в цялата му брилянтност. Но трябва да бъдеш внимателен с гордостта си и да помниш, че това е Моето Творение, не твое. Но ако ти забравиш това, хората ще те презират. Има повече радост, в работата която ти давам, ако я свършиш добре. Затова ти трябва да притежаваш дара на ЧЕСТТА“.

И Лъвът се върна на мястото си.

„Теб, ДЕВА, ще помоля да проследиш всичко, което човекът е направил с Моето Творение. Трябва да проследиш внимателно неговите пътища и да му напомниш за неговите грешки, така чрез теб Моето творение да бъде усъвършенствано. За това което ще направиш, аз ти давам дара на ЧИСТАТА МИСЪЛ“.

И Дева се върна на мястото си.

„На теб , ВЕЗНИ, Аз възлагам мисията на служенето, така че човек да бъде разумен в дълга си към другите. Да може да се научи на съдружие, а също и да отразява другата страна на своите действия. Аз ще те поставя навсякъде, където има раздор и за твоите усилия ще ти дам дара на ЛЮБОВТА“.

И Везни се върна на мястото си.

„На теб СКОРПИОН, възлагам много трудна задача. Ти ще имаш способността да познаваш умовете на хората, но няма да ти позволя за говориш за това, което си научил. Много пъти ще страдаш от това, което виждаш, и в своето страдание ще се отвърнеш от мен и ще забравиш, че това не съм Аз, а извращението на Моята идея, която причинява твоята болка. Ти ще опознаеш толкова много човека, че ще ги видиш като животно и ще се бориш толкова много с неговите животински инстинкти в себе си, че ще загубиш пътя си, но когато накрая се върнеш при Мен,  Аз имам за теб върховния дар на ЦЕЛТА“.

И Скорпион пристъпи назад.

„СТРЕЛЕЦ, искам от теб да накараш хората да се смеят, защото поради неразбирането на Моята идея те се ограничават. Чрез смеха ти трябва да дадеш на човека надеждата, да обърне очите си към Мен. Ти ще докоснеш много животи, макар и за миг, и ще узнаеш тревогите на всеки живот, който докосваш. На теб стрелец Аз давам дара на безграничното ИЗОБИЛИЕ, за да можеш да го разпространиш така, че да достигне до всеки мрачен ъгъл и да го освети“.

И стрелецът се върна на мястото си.

„От теб КОЗИРОГ, Аз искам да научиш хората да работят. Твоята задача не е лека, тъй като ще усетиш делата на хората върху собствените си плещи, но за робския си товар аз поставям ОТГОВОРНОСТТА на хората в твоите ръце“.

И Козирог се върна на мястото си.

„На теб ВОДОЛЕЙ, Аз давам концепцията на бъдещето, така че човек да може да вижда и други възможности. Ти ще страдаш от самота, защото Аз няма да ти позволя да си присвоиш Моята любов. Но затова, че ще обърнеш очите на човека към нови възможности, аз ти давам дара на СВОБОДАТА, така че в свободата си да продължиш да служиш на човечеството, което се нуждае от теб“.

И Водолей се върна на мястото си.

„На теб, РИБА, Аз възлагам най-трудната от всички задачи. Аз искам ти да събереш цялото човешко страдание и да го върнеш при Мен. Твоите сълзи накрая трябва да станат Мои Сълзи. Страданието което ще поемеш, е резултат от човешкото неразбиране на Моята идея, но ти трябва да дадеш на човека състрадание, за да може той да опита отново. За тази най-тежка задача аз ти давам най-голям дар. Ти ще си единственото от всичките ми дванадесет деца, което ще ме разбере. Но този дар на РАЗБИРАНЕТО е за теб, Риба, защото когато се опиташ да го предадеш на човека, той няма да те слуша.

И Риба се върна на мястото си.

Тогава Бог каза: „Вие всички притежавате част от Моята Идея. Вие не трябва да бъркате тази част с цялата Моя Идея, нито можете да заменяте частите си едни с други. Защото всеки от вас е съвършен, но вие няма да знаете това, докато всички дванадесет от вас са ЕДНО. Защото тогава цялата Моя Идея ще бъде разкрита  от  вас“.

И децата останали, всяко от тях да свърши своята работа най-добре, за да може да получи подаръка си. Но никой не разбрал напълно задачата си и когато се върнали озадачени, Бог казал: „Всеки от вас вярва, че подаръците на другите са по хубави от вашите. Затова Аз ще ви позволя да ги размените“. И за момент всяко дете било въодушевено, обсъждайки всички възможности на своята нова мисия.

Бог се усмихнал и казал:“Вие ще се връщате при Мен много пъти, молейки да бъдете облекчени от своята мисия и всеки път Аз ще удовлетворявам вашите желания. Вие ще преминете през безброй превъплъщения преди да завършите оригиналната мисия, която съм ви предопределил. Ще ви дам безброй възможности, в които да правите това, но само когато е направено, ще можете да бъдете с Мен“.

Из  Мартин Шулман