За любовта

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

ЛЮБОВТА между хората си има своя логика и индивидуален път и не може да се интерпретира с общи модели. Не могат да се нанасят корекции в нея с някакво обобщено разбиране. В любовта хората са най-уникални.

 

Важното е да се знае общият признак на Любовта – привързаност, възприемане на другия като ценност и отдаденост!         И най важното, любовта изравнява хората по значимост. Това е психичното равенство между хората.

Човек има възможност да избере три пътя в отношенията си с хората:

– Да се стреми към тях – това е жаждата за Любов.

– Да се бори с тях – това е нуждата от власт.

– Да страни от тях – страх, отчаяние, депресия.

Мъжът и Жената са родени един за друг, за да живеят един чрез друг. Мъжката енергия е в резултата, а женската в пътя.

Инструментът за обединяване на противоположностите се нарича Любов.

За да имаме партньор трябва да сме готови да платим цена.

Ако не можем да обичаме партньора си такъв какъвто е, може би някой друг ще го обича такъв какъвто е!

Когато във връзката нещо не върви, виновният си ти!

Когато във връзката даваш много, правиш другия малък!

Подходящият за нас човек е този, който не се опитва да ни променя. Когато някой ме обича , защото съм това което съм, с него бихме могли да бъдем самите себе си!!

Обикновено искаме  другия да ни накара да се чувстваме обичани и се превръщаме в двама просяци. Никой не може да ни даде това което сами не можем да почувстваме за себе си.

Когато сме ядосани на партньора си, не го виждаме – ние в нашата друма, той в неговата. Много важно е да си кажем, какво не ни харесва.! Гневът е по обвързващ от любовта.

Когато имаме проблем във връзката, първата стъпка е да осъзнаем илюзиите си, втората е да открием причините в миналото си и да се освободим от тях.

Ако искаме да създадем здрава връзка трябва да напуснем семействата от които произхождаме – жената да се откъсне от майка си, а мъжът от баща си.

Любовта расте единствено в несигурност. Ако се научим да използваме връзките си за израстване, а не за сигурност има шанс за Любовта ни.